Bevrijdingsfestivals

Op 5 mei vieren we de vrijheid met veertien Bevrijdingsfestivals door het hele land. 

De festivals

De Bevrijdingsfestivals zijn al meer dan 30 jaar een begrip in Nederland. Ieder jaar worden er op 5 mei 14 Bevrijdingsfestivals georganiseerd: in iedere provincie en in de hoofdstad Amsterdam en hofstad Den Haag. Omstreeks een miljoen bezoekers vieren daar de vrijheid, waarmee de festivals het grootste eendaagse culturele evenement van Nederland zijn. Er zijn meer dan 200 programma’s, van Vrijheidscolleges, workshops en tentoonstellingen tot gesprekken met veteranen en optredens van bekende en opkomende artiesten.  

Traditiegetrouw vormt het ontsteken van het Bevrijdingsvuur op alle festivals tegelijk de aftrap voor de festivals. Om 5 voor 5 wordt op alle terreinen nogmaals tegelijkertijd stilgestaan bij vrijheid tijdens het 5-voor-5 moment.  

Beeldmerk Nationaal Comité 4 en 5 mei

Bevrijdings­festivals.nl

Op www.bevrijdingsfestivals.nl vind je alle informatie over de Bevrijdingsfestivals.

Foto's 2024

vfonds

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei en vfonds werken samen aan projecten die bijdragen aan het versterken van de waardering voor de democratische rechtsstaat, veteranen, en het vergroten van kennis en vaardigheden die nodig zijn om actief bij te kunnen dragen aan een vreedzame samenleving.

Tooltip contents