Communicatiemateriaal

Hier vindt u communicatiemateriaal voor herdenkingen en vieringen.

Organiseert u een herdenking of viering en wilt u hier passende materialen bij inzetten? In de stijlgids hieronder vindt u diverse beeldmerken, kleuren en stijlelementen die binnen een bandbreedte vrij te gebruiken zijn. Ook kunt u materialen bestellen bij derden. 

Beeldmerk, logo van de fakkel

Wilt u de fakkel gebruiken op uw uitnodiging of in een advertentie? De fakkel is in verschillende vormen beschikbaar.

De losse fakkel kunt u gebruiken voor uitingen die bijdragen aan herdenken, vieren en het levend houden van de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog. Het gebruik van de fakkel is kosteloos.

Fakkel (.png)
Fakkel (.jpg)
Fakkel (.eps)

Het logo van het Nationaal Comité 4 en 5 mei mag u gebruiken als u een van onze samenwerkingspartners bent.

Nationaal Comité 4 en 5 mei (.png)
Nationaal Comité 4 en 5 mei (.jpg)
Nationaal Comité 4 en 5 mei (.eps)

De fakkel met 4 en 5 mei (of een variatie daarop) en de naam van uw gemeente, plaatsnaam of provincie kunt u speciaal door ons laten ontwerpen (kosteloos). U kunt hiervoor contact met ons
opnemen.

Algemene richtlijnen gebruik fakkel
U kunt de fakkel kosteloos en rechtenvrij gebruiken, maar er zijn wel restricties aan verbonden:

  • Bij kleurendruk dient de fakkel met bijbehorende tekst altijd met de voorgeschreven PMS kleuren rood (PMS 032c) en blauw (PMS Reflex blue C) te worden afgedrukt. Of met de volgende CMYK kleuren:
    • Blauw: C100 – M86 – Y0 – K6
    • Rood:  C0 – M100 – Y100 – K0
  • Bij druk met één kleur dient de fakkel met tekst of in zwart of in wit te worden afgedrukt.
  • Gebruik van de beeldmerken voor commerciële doeleinden of doeleinden die niet in lijn zijn met de taken en doelstellingen van het Nationaal Comité 4 en 5 mei is niet toegestaan zonder toestemming van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Quotes

In de aanloop naar 4 en 5 mei kunt u gebruik maken van onderstaande quotes om aandacht te besteden aan herdenken en vieren, bijvoorbeeld op social media of uw website. Klik op de quote om een grote versie te openen die u kunt downloaden.

 
Tooltip contents