Contact

Heb je een vraag aan ons? Bekijk de veelgestelde vragen of stel je vraag via onderstaand contactformulier.

Veelgestelde vragen

Wat is het vlaggenprotocol op 4 mei?

Op 4 mei hangen we in Nederland de vlaggen halfstok als teken van eerbied en respect voor oorlogsslachtoffers. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei roept iedereen op om de hele dag de vlag halfstok te hangen. De vlag die gebruikt wordt, is de Nederlandse driekleur zonder wimpel. Op 4 mei blijft de vlag halfstok hangen na de twee minuten stilte en wordt niet in top gehesen. 

Lees hier meer over het vlagprotocol op 4 mei. 

Kan ik aanwezig zijn bij de Nationale Herdenking op de Dam?

Het is op dit moment nog niet duidelijk of er op 4 mei 2022 publiek aanwezig kan zijn bij de herdenkingsplechtigheid op de Dam. In aanloop naar 4 mei zal dit bekend gemaakt worden. 

De afgelopen twee jaar kon er, in verband met de coronamaatregelen, slechts zeer beperkt publiek aanwezig zijn bij de Nationale Herdenking op de Dam. 

In de jaren daarvoor was de Nationale Herdenking op de Dam openbaar toegankelijk. 

Lees meer over de Nationale Herdenking.

Waar kan ik de vrijheid-pin bestellen?

De vrijheid-pin kunt u bestellen in onze webshop. Met het dragen van de vrijheid-pin laat u zien dat u vrijheid belangrijk vindt.

Wanneer ontvang ik het herdenkingspakket van Adopteer een monument?

Heeft u in het kader van het project Adopteer een monument een herdenkingspakket besteld? U ontvangt het bestelde pakket in de maand voorafgaand aan de herdenking. Voor vragen over het herdenkingspakket kunt u contact opnemen met Onderwijsinformatie.nl: 030-241 70 20 of per e-mail: klantenservice@onderwijsinformatie.nl.

Lees meer over Adopteer een monument.

Is 5 mei een vrije dag?

Sinds 1990 is 5 mei een nationale feestdag die jaarlijks wordt gevierd, maar dit betekent niet automatisch dat het ook voor iedereen een vrije dag is. In een aantal cao’s is opgenomen dat 5 mei alleen in lustrumjaren, eens in de vijf jaar, een betaalde vrije dag is. Het Nationaal Comité 4 en 5 mei is voorstander van een jaarlijkse nationale vrije dag voor iedereen op 5 mei. 

Neem contact met ons op

Contactgegevens

Nationaal Comité 4 en 5 mei
Nieuwe Prinsengracht 89
1018 VR Amsterdam 

E-mail: info@4en5mei.nl
Telefoon: 020 – 718 35 00

  • Met het verzenden van dit formulier geef je aan kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met het privacybeleid van Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Nationaal Comité 4 en 5 mei
RSIN/Fiscaal nummer ANBI: 8692579
KvK-nummer: 41207530 

 

Tooltip contents