Start Nationale Viering van de Bevrijding

De Nationale Viering van de Bevrijding begint elk jaar met een programma rondom de 5 mei-lezing, elk jaar in een andere provincie. In 2023 vond de start van de Nationale Viering van de Bevrijding in de provincie Overijssel plaats.

Overijssel

Ieder jaar vindt het startsein voor de 5 mei-vieringen in het land plaats in een andere provincie. In 2023 organiseerde de provincie Overijssel samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de gemeente Zwolle en het Bevrijdingsfestival Overijssel het programma rond de 5 mei-lezing. De lezing werd vanaf 12.00 uur uitgezonden door de NOS op NPO1.

Aansluitend ontstak de minister-president samen met Ambassadeur van de Vrijheid Froukje het Bevrijdingsvuur op het Bevrijdingsfestival Overijssel als startsein voor de Bevrijdingsfestivals en alle andere festiviteiten in het land.

Beeldmerk Nationaal Comité 4 en 5 mei

Gastprovincie

De provincie Overijssel was de gastprovincie van de Nationale Viering van de Bevrijding op 5 mei 2023. Op 5 mei organiseerde de provincie samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de gemeente Zwolle, stichting Bevrijdingsfestival Overijssel en de NOS een bijzonder programma vanuit het provinciehuis en op het festivalterrein in het Park de Wezenlanden in Zwolle. Ook in aanloop naar Bevrijdingsdag vonden er in Overijssel diverse activiteiten plaats.

Foto's 2023

Tooltip contents