Start Nationale Viering van de Bevrijding

De Nationale Viering van de Bevrijding begint elk jaar met een programma rondom de 5 mei-lezing, elk jaar in een andere provincie. In 2024 vond de start van de Nationale Viering van de Bevrijding in de provincie Limburg plaats.

Limburg

Ieder jaar vindt het startsein voor de 5 mei-vieringen in het land plaats in een andere provincie. In 2024 organiseerde de provincie Limburg samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de gemeente Roermond en het Bevrijdingsfestival Limburg het programma rond de 5 mei-lezing.

Aansluitend is het Bevrijdingsvuur ontstoken op het Bevrijdingsfestival Limburg in Roermond. Tegelijkertijd werd ook op de 13 andere Bevrijdingsfestivals het vuur ontstoken, als startsein voor alle vieringen in het hele land.

Beeldmerk Nationaal Comité 4 en 5 mei

Gastprovincie

De provincie Limburg is de gastprovincie van de Nationale Viering van de Bevrijding 2024. Op 5 mei organiseerde de provincie samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de gemeente Roermond, stichting Bevrijdingsfestival Limburg en de NOS een bijzonder programma vanuit de ECI cultuurfabriek. Na de lezing van Lilian Gonçalves-Ho Kang You is het Bevrijdingsvuur ontstoken tijdens het Bevrijdingsfestival Limburg op het ARLO-terrein in Roermond, aan de oevers van de Maas.

Foto's 2024

Tooltip contents