Kick-off lustrum 80 jaar vrijheid

12 maart 2024

Op zaterdag 23 maart 2024 trappen we in de Jaarbeurs in Utrecht het lustrum 80 jaar vrijheid af tijdens een bijeenkomst voor lokale organisatoren van herdenkingen en vieringen. Tijdens deze dag gaan we dieper in op de vijf momenten uit het lustrumjaar, dat loopt van september 2024 tot en met 15 augustus 2025.

We starten de bijeenkomst met een plenair ochtendgedeelte, waarbij de staatssecretaris van het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport (VWS), Maarten van Ooijen, aanwezig zal zijn. Ook Emile Roemer, commissaris van de Koning in Limburg, en onze voorzitter Wim van de Donk, zullen spreken. Gedurende de dag is het mogelijk een informatiemarkt te bezoeken.

Verdiepingssessies
Na de lunch – waarbij de Vrijheidssoep van 2024 wordt geserveerd – zijn er allerlei verdiepings- en inspiratiesessies voor geïnteresseerden uit het herinnerings- en herdenkingsveld. Zo kunnen bezoekers deelnemen aan een sessie over het openstellen van het Centraal Archief Bijzondere Rechtspleging (CABR), een andere sessie gaat bijvoorbeeld over actuele conflicten en de Holocaust. Ook wordt er ingegaan op jongeren en vrijheid in de toekomst. Verder komen lokale verhalen aan bod en hoe je die een provinciaal of landelijk podium geeft. Daarnaast zijn er twee workshops: de ene gaat over social media en de andere over storytelling.

Aanmelden
Wil je erbij zijn? Dat kan! Tot en met 14 maart kun je je aanmelden via de eventpagina.

Tooltip contents