Adopteer een monument

Herdachte groepen: Militairen in dienst van het Ned. Kon. na 1945
Adopteer dit monument.

Megen, monument op de begraafplaats (foto: Gemeente Oss)
Megen, monument op de begraafplaats (foto: Gemeente Oss)

Het monument

Vorm en materiaal
Het monument op de begraafplaats in Megen (gemeente Oss) is een gedenksteen. De gedenksteen is 40 centimeter hoog en 50 centimeter breed.

Tekst
De tekst op het gedenkteken luidt:

'GEDENKT
ANTOON VERMEULEN
* TE MEGEN 30 AUG. 1922
GESNEUVELD VOOR HET
VADERLAND
A.B.H.M. WALCHEREN
BIJ BORNEO 18 NOV. 1946
HIJ RUSTE IN VREDE'.

Informatie van de Oorlogsgravenstichting over slachtoffers

Achternaam Voornamen Geboren Overleden
Vermeulen Antonius 30-08-1922 18-11-1946

Weet u of er op dit monument een naam voorkomt die ook bij de Oorlogsgravenstichting bekend is? Ga dan naar de website van de Oorlogsgravenstichting, zoek de persoon in de database en koppel dit monument aan deze persoon. U moet hiervoor wel een account aanmaken bij de Oorlogsgravenstichting. Na de koppeling verschijnt de naam van het slachtoffer op deze pagina.

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

Het monument op de begraafplaats herinnert de inwoners van Megen (gemeente Oss) aan dorpsgenoot Antoon Vermeulen, die op 18 november 1946 bij Balikpapan in het voormalige Nederlands-Indië door oorlogshandelingen is omgekomen.

Locatie
De gedenksteen is bevestigd op de muur aan de binnenzijde van de begraafplaats in Megen (gemeente Oss).

Bron
Gemeente Oss.

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht

Leg een bloem bij dit monument

In verband met het coronavirus wordt het aangeraden om thuis te blijven. Om u toch de mogelijkheid te geven bloemen te leggen bij het monument in uw buurt kunt u dat via deze website doen.