Adopteer een monument

Herdachte groepen: Allen
Adopteer dit monument.
Dit monument is in schooljaar 2018-2019 geadopteerd door Het Assink Lyceum.

Haaksbergen, plaquette in het gemeentehuis (foto: Alex Ossel)

Het monument

Vorm en materiaal
De plaquette in het gemeentehuis van Haaksbergen is uitgevoerd in brons.

Tekst
Op de plaquette zijn de namen van alle oorlogsslachtoffers uit de gemeente aangebracht.

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

De plaquette in het gemeentehuis herinnert aan de Haaksbergenaren die tijdens de bezettingsjaren door oorlogshandelingen om het leven zijn gekomen.

Locatie
Het monument bevindt zich in het gemeentehuis aan de Markt in Haaksbergen. Voor bezichtiging dient een afspraak gemaakt te worden. Het gemeentehuis is te bereiken op telefoonnummer 053 - 573 45 67.

Bron
http://www.oorlogsmusea.nl/.

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht