Adopteer een monument

Herdachte groepen: Burgerslachtoffers
Adopteer dit monument.

Foto: Gemeente Graafstroom

Het monument

Het Nederlandse oorlogsgraf in Brandwijk (gemeente Molenlanden) herbergt het stoffelijk overschot van een burgerslachtoffer. Op het graf is een wit natuurstenen zerk aangebracht, met daarop een tekst in reliëf.

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

Het Nederlandse oorlogsgraf in Brandwijk (gemeente Molenlanden) herinnert aan Leendert Cornelis Molenaar die op 3 oktober 1944 door oorlogshandelingen te Wesseling om het leven is gekomen. Hij werd 23 jaar.
Het monument staat onder bescherming van de Nederlandse Oorlogsgravenstichting.

Het graf bevindt zich op de Algemene begraafplaats, gelegen aan de Brandwijksedijk in Brandwijk (gemeente Molenlanden).

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht