Adopteer een monument

Herdachte groepen: Burgerslachtoffers, Vervolgden Nederland
Adopteer dit monument.

's-Graveland, monument in sportcomplex 'Berestein' (foto: Jan Volland)

Het monument

Vorm en materiaal
Het monument in sportcomplex 'Berestein' in 's-Graveland (gemeente Hilversum) is een plaquette.

Tekst
De tekst op de gedenkplaat luidt:

'IN MEMORIAM
1940 - 1945
N. IN DEN BERKEN
N. COHEN
M. FRANK
K. TEN HENGEL
F. KNEGT
J. SCHAAP'.

Informatie van de Oorlogsgravenstichting over slachtoffers

Achternaam Voornamen Geboren Overleden
Berken Nicolaas 31-12-1908 03-03-1945

Weet u of er op dit monument een naam voorkomt die ook bij de Oorlogsgravenstichting bekend is? Ga dan naar de website van de Oorlogsgravenstichting, zoek de persoon in de database en koppel dit monument aan deze persoon. U moet hiervoor wel een account aanmaken bij de Oorlogsgravenstichting. Na de koppeling verschijnt de naam van het slachtoffer op deze pagina.

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

Het monument in sportcomplex 'Berestein' in 's-Graveland (gemeente Hilversum) is opgericht ter nagedachtenis aan een donateur, een oud-bestuurs- en erelid en vier spelers van de voetbalvereniging 't Gooi die in de bezettingsjaren door oorlogshandelingen zijn omgekomen.

De namen van de zes slachtoffers luiden:

N. in den Berken, N. Cohen, M. Frank, K. ten Hengel, F. Knegt en J. Schaap.

Nathan Cohen speelde in de periode 1930-1941 in het eerste elftal en behoorde tot de beste voetballers van deze club.

Locatie
De plaquette hangt in de kantine van voetbalvereniging 't Gooi op het sportcomplex 'Berestein', gelegen aan het Kininelaantje in 's-Graveland (gemeente Hilversum).

Bron
Gemeente Hilversum.

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht

Leg een bloem bij dit monument

In verband met het coronavirus wordt het aangeraden om thuis te blijven. Om u toch de mogelijkheid te geven bloemen te leggen bij het monument in uw buurt kunt u dat via deze website doen.