Adopteer een monument

Herdachte groepen: Verzet Nederland
Adopteer dit monument.

Hilversum, monument voor Kick ten Boom (foto: www.tgooi.info)
Hilversum, monument voor Kick ten Boom (foto: Cor Hoogstrate)
Hilversum, monument voor Kick ten Boom (foto: Jan Volland)

Het monument

Vorm en materiaal
Het monument voor Kick ten Boom in Hilversum bestaat uit een een bronzen beeldje van een mannenfiguur en een gevelsteen.

Tekst
De tekst op de steen luidt:

'KICK TEN BOOM
VERZET 1940-1945.'

Informatie van de Oorlogsgravenstichting over slachtoffers

Achternaam Voornamen Geboren Overleden
Boom Christiaan Johannes 27-05-1920 31-05-1945

Weet u of er op dit monument een naam voorkomt die ook bij de Oorlogsgravenstichting bekend is? Ga dan naar de website van de Oorlogsgravenstichting, zoek de persoon in de database en koppel dit monument aan deze persoon. U moet hiervoor wel een account aanmaken bij de Oorlogsgravenstichting. Na de koppeling verschijnt de naam van het slachtoffer op deze pagina.

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

Het monument voor Kick ten Boom in Hilversum is opgericht ter nagedachtenis aan de verzetsman die tijdens de bezettingsjaren lid was van de Landelijke Organisatie voor hulp aan Onderduikers. In mei 1945 kwam Ten Boom om in het concentratiekamp Bergen-Belsen.

Locatie
Het monument hangt op de gevel van het huis op de hoek Stroeslaan/Ten Boomstraat te Hilversum.

Bronnen

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht

Leg een bloem bij dit monument

In verband met het coronavirus wordt het aangeraden om thuis te blijven. Om u toch de mogelijkheid te geven bloemen te leggen bij het monument in uw buurt kunt u dat via deze website doen.