4meiOverlay

Wat is een vrijheidsmaaltijd?


In heel Nederland worden op 5 mei  Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Klein, groot, met lokale lekkernijen of culinaire hoogstandjes. De maaltijden zijn er in alle vormen en maten. De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over historische en maatschappelijke thema’s als vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven.

Wat is een vrijheidsmaaltijd

Iedereen kan een Vrijheidsmaaltijd organiseren. Hierbij helpen wij u graag. Hieronder vindt u alle informatie die u nodig heeft. Organisatoren kunnen bovendien een gratis pakket met diverse materialen voor aankleding bestellen. Omdat de Vrijheidsmaaltijden in Amsterdam zijn ontstaan, kunnen organisatoren die een evenement in de hoofdstad organiseren terecht op de lokale website

U kunt ook als gast aanschuiven bij een van de vele maaltijden. Via de kaart op de gastenpagina vindt u snel alle evenementen in uw buurt. Waar schuift u aan op 5 mei?