4meiOverlay

Wat is een vrijheidsmaaltijd?


In heel Nederland worden op 5 mei  Vrijheidsmaaltijden georganiseerd. Klein, groot, met lokale lekkernijen of culinaire hoogstandjes. De maaltijden zijn er in alle vormen en maten. De kern van de Vrijheidsmaaltijd is een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, waarbij de gasten over historische en maatschappelijke thema’s als vrijheid en onvrijheid spreken: thema’s waar je niet dagelijks bij stilstaat en waar je bij uitstek op Bevrijdingsdag aandacht aan kan geven.

Wat is een vrijheidsmaaltijd

Iedereen kan een Vrijheidsmaaltijd organiseren, of het nu een ontbijt is met zelfgesmeerde broodjes of een driegangendiner met luxe producten. Vrijheidsmaaltijden gaan over het creëren van een bijzondere ontmoeting aan de eettafel, dat kan zowel in klein als groot gezelschap. Het Nationaal Comité helpt u graag met de organisatie. Op de pagina voor organisatoren staat alle informatie die u nodig heeft om de maaltijd soepel te laten verlopen.

U kunt ook als gast deelnemen aan de Vrijheidsmaaltijden. Schuif aan bij een van de vele maaltijden en ga in gesprek over vrijheid! Via de kaart op de gastenpagina vindt u snel alle evenementen in uw buurt. Waar schuift u aan op 5 mei?