4meiOverlay

Reageren


Reageren

Wij, Esther Captain en Maarten Dallinga, zaten in de comfortabele positie om vragen te mogen stellen. Vaak moeilijke vragen, die wijzelf niet hoefden te beantwoorden. De lastigste was misschien wel: “Wat betekent vrijheid voor u?”

Wij nodigen u van harte uit uw gedachten over vrijheid en Het vrijheidsboek te delen.We zagen dat de geïnterviewden het er soms moeilijk mee hadden: wat volgde was soms een zucht, een frons of een (hele) lange stilte. Maar dat was nooit hoe het afliep: de geïnterviewden deelden met ons hun interessante visies en waardevolle ervaringen. We hoorden hoe ze hun gedachten omzetten in handelen en anderen inspireren: door te schrijven, te zingen, gastlessen te geven, reizen te organiseren naar onvrije landen, het debat aan te gaan, de publieke opinie te beïnvloeden en de wapens op te nemen in een vredesmissie. 

Door alle gesprekken werden we geprikkeld om onze vragen zelf ook te beantwoorden. We stelden ze onszelf tijdens gesprekken met elkaar, met collega’s en vrienden, of gewoon in onszelf. Door de interviews is ons denken over vrijheid verder verdiept en daarmee verrijkt. Ieder gesprek was een stimulans voor nog meer zelfonderzoek. Hoe denk ik nou eigenlijk over vrijheid en waarom? En zet ik mij voldoende voor de vrijheid in?

We hopen dat Het vrijheidsboek u net zo heeft geïnspireerd. Wij nodigen u van harte uit uw gedachten over vrijheid en Het vrijheidsboek te delen. Dat kan via onderstaand reactieformulier of via vrijheidsboek@4en5mei.nl. Geef alstublieft even aan of we uw reactie mogen publiceren.*

Reactieformulier

Met het verzenden van dit formulier geeft u aan kennis te hebben genomen van en akkoord te gaan met het privacybeleid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Sterretje

* Het Nationaal Comité 4 en 5 mei behoudt zich het recht voor om uw reactie bij toestemming te publiceren, op deze website of op een andere plek, en eventueel te redigeren en/of in te korten. 

Reacties


Ik denk bij vrijheid altijd aan mijn opa, die gefusilleerd is in de Tweede Wereldoorlog. Op 4 mei gaan we altijd naar de herdenking, zodat ook ons zoontje van tien weet wat er zich tijdens de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld in Nederland. Ik vind het belangrijk dat jongeren hier ook van op de hoogte zijn. – Elly Meijer


Deel deze pagina