Start Nationale Viering van de Bevrijding

De Nationale Viering van de Bevrijding begint elk jaar met een programma rondom de 5 mei-lezing, elk jaar in een andere provincie. In 2024 vindt de start van de Nationale Viering van de Bevrijding in de provincie Limburg plaats.

Limburg

Ieder jaar vindt het startsein voor de 5 mei-vieringen in het land plaats in een andere provincie. In 2024 organiseert de provincie Limburg  samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de gemeente Roermond en het Bevrijdingsfestival Limburg het programma rond de 5 mei-lezing.

Aansluitend wordt het Bevrijdingsvuur ontstoken op het Bevrijdingsfestival Limburg in Roermond. Tegelijkertijd wordt ook op de 13 andere Bevrijdingsfestivals het vuur ontstoken, als startsein voor alle vieringen in het hele land.

Beeldmerk Nationaal Comité 4 en 5 mei

Gastprovincie

De provincie Limburg is de gastprovincie van de Nationale Viering van de Bevrijding op 5 mei 2024. Op 5 mei organiseert de provincie samen met het Nationaal Comité 4 en 5 mei, de gemeente Roermond, stichting Bevrijdingsfestival Limburg en de NOS een bijzonder programma vanuit de ECI cultuurfabriek. Na de lezing van Lilian Gonçalves-Ho Kang You wordt het Bevrijdingsvuur ontstoken tijdens het Bevrijdingsfestival Limburg op het ARLO-terrein in Roermond, aan de oevers van de Maas.

Foto's 2023

Tooltip contents