4meiOverlay

‘Met eigenwaarde komt ook vrijheid’


door Natascha van Weezel | foto Ben Houdijk

CB milton

Clarence Bekker werd in de jaren negentig als zanger bekend onder het pseudoniem CB Milton met eurodance-nummers als Send Me An Angel en Show Me The Way. Tegenwoordig woont hij in Barcelona, waar hij betrokken raakte bij het project Playing for Change. 

“Nadat ik drie albums had gemaakt ging ik op wereldreis, omdat ik niet meer wist wat ik met mezelf aan moest. In Barcelona kwam ik in contact met Playing for Change: een internationaal muzikantencollectief, dat samen muziek maakt om de wereldbevolking te verbroederen. Daarnaast zet Playing for Change muziekscholen op in derdewereldlanden. Op die manier halen we kinderen van de straat en geven we hen handvatten om hun eigenwaarde op te krikken. Met eigenwaarde komt ook vrijheid.” 

“Ik ben grotendeels opgegroeid in Nederland, een land waar vrijheid hoog in het vaandel staat. Dat is helaas niet overal ter wereld even vanzelfsprekend.
 We krijgen hier steeds meer te maken met migranten, waarvan sommigen anders denken over de betekenis van vrijheid dan wij gewend zijn. Zíj moeten leren over onze verworven vrijheden en wíj moeten ons verdiepen in hun interpretatie van vrijheid. Het is tweerichtingsverkeer. Vooral voor jongeren is het noodzakelijk om de dialoog over dit belangrijke onderwerp te blijven voeren. De nieuwe generatie kan dingen veranderen.” Bekkers favoriete lied over vrijheid is Love’s in Need of Love Today van Stevie Wonder. 

Hij begint te zingen: “Love’s in need of love today/ Don’t delay/ Send yours in right away/ Hate’s goin’ round/ Breaking many hearts/ Stop it please/ Before it’s gone too far. 

Ik hoef, denk ik, niet meer uit te leggen waarom, toch?”