4meiOverlay

vfonds


Het vfonds (het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg) levert al vele jaren een bijdrage aan diverse projecten van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.

Word gratis vriend van het vfonds. Klik hier!

#vfonds

Het vfonds ondersteunt de volgende projecten:Bevrijdingsfestivals
Op 5 mei vinden de Bevrijdingsfestivals plaats in veertien steden in Nederland. Het vfonds is al ruim 25 jaar de nationale hoofdsponsor van de Bevrijdingsfestivals. Het vfonds ondersteunt deze festivals om te benadrukken dat vrijheid niet vanzelfsprekend is. 

Adopteer een monument
Adopteer een monument is een landelijk onderwijsproject waarbij basisschoolleerlingen van groep acht een oorlogsmonument in hun eigen dorp of buurt adopteren. Dit project wordt uitgevoerd in samenwerking met de Oorlogsgravenstichting. Voor de leerlingen is een speciale (digitale) les gemaakt. Leerlingen organiseren zelf een herdenking bij het geadopteerde monument. Zo leren ze meer over de lokale geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en de traditie van herdenken. Dit project wordt mede mogelijk gemaakt door het vfonds.

Fakkelcampagne
De fakkel is het symbool van 4 en 5 mei. Door het dragen van de fakkel laten mensen zien dat zij herdenken en vieren belangrijk vinden. De fakkel is hier te bestellen. Het vfonds ondersteunt deze campagne.

Nationale Posctode Loterij, BankGiro Lotterij en de Nederlandse loterij

Het vfonds kan zijn projecten financieren met middelen uit de Nationale Poscode Loterij, BankGiro Loterij en de Nederlandse Loterij.
 Bannernplbglenloterij