Adopteer een monument

Herdachte groepen: Burgerslachtoffers
Adopteer dit monument.

Oldenzaal, herdenkingsmonument (foto: John Heideman)

Het monument

Vorm en materiaal
Het herdenkingsmonument in Oldenzaal is een plaquette

Wijziging
De gedenkplaat is afkomstig uit het oude stadhuis aan de Kerkstraat. In 1967 is het gedenkteken overgebracht naar de hal van het nieuwe stadhuis.

Informatie van de Oorlogsgravenstichting over slachtoffers

Achternaam Voornamen Geboren Overleden
Engelbertink Johannes Hermannus 02-11-1910 13-05-1940

Weet u of er op dit monument een naam voorkomt die ook bij de Oorlogsgravenstichting bekend is? Ga dan naar de website van de Oorlogsgravenstichting, zoek de persoon in de database en koppel dit monument aan deze persoon. U moet hiervoor wel een account aanmaken bij de Oorlogsgravenstichting. Na de koppeling verschijnt de naam van het slachtoffer op deze pagina.

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

Het herdenkingsmonument in Oldenzaal is opgericht ter nagedachtenis aan de Oldenzalers die tijdens de bezettingsjaren door oorlogsgeweld zijn omgekomen.

Locatie
Het monument bevindt zich in de hal van het gemeentehuis, gevestigd aan de Ganzenmarkt te Oldenzaal.

Brom
Gemeente Oldenzaal.

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht