Adopteer een monument

Herdachte groepen: Burgerslachtoffers
Adopteer dit monument.

Delft, gedenkraam voor de slachtoffers van de TH Mijnbouw (foto: Oorlogsgravenstichting CC BY 3.0)

Het monument

Vorm en materiaal
Het gedenkraam voor de slachtoffers van de TH Mijnbouw in Delft (gemeente Delft) bestaat uit een gedenkraam van Glas-in-lood met de namen van docenten en studenten die tijdens de oorlog omgekomen zijn.

Tekst
De tekst op het gedenkraam luidt:
'1940-1945
ZIJ DIE VIELEN

PROF. DR. IR. J.A.A. MEKEL
J.R. BEZAAN
H.A.E. BURGERS
P. EGAS
A. VON FABER
P.C. GROENWEGE
H.J.D. HAMERS
J.H. HARDEMAN
H.TH. VAN DEN HONERT
C.W. VAN HOLST PELLEKAAN
L.F. KLEINBOG
J.L. LARIVE
E.C. SCHEFFER
E. SIBINGA MULDER
H. SIMON THOMAS
J.W. VAN SLOOTEN
R.J. DE VRIES
L.J.C. VUYK
H.J. VAN ZADELHOFF.'

Informatie van de Oorlogsgravenstichting over slachtoffers

Op dit moment is dit monument nog niet gekoppeld aan personen uit het bestand van de Oorlogsgravenstichting.

Weet u of er op dit monument een naam voorkomt die ook bij de Oorlogsgravenstichting bekend is? Ga dan naar de website van de Oorlogsgravenstichting, zoek de persoon in de database en koppel dit monument aan deze persoon. U moet hiervoor wel een account aanmaken bij de Oorlogsgravenstichting. Na de koppeling verschijnt de naam van het slachtoffer op deze pagina.

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

Het monument herinnert de inwoners van Delft aan de docenten en studenten van de TH Mijnbouw die tijdens de oorlog omgekomen zijn.

Locatie
Het monument bevindt zich in het oorspronkelijke gebouw van de TH Mijnbouw, waar nu het Science Center van de TU Delft gevestigd is aan de Mijnbouwstraat 120 te Delft (gemeente Delft).

Bron
Oorlogsgravenstichting.

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht

Leg een bloem bij dit monument

In verband met het coronavirus wordt het aangeraden om thuis te blijven. Om u toch de mogelijkheid te geven bloemen te leggen bij het monument in uw buurt kunt u dat via deze website doen.