Adopteer een monument

Herdachte groepen: Burgerslachtoffers
Adopteer dit monument.

Het monument

Vorm en materiaal
Het gedenkteken in de Regionale Scholengemeenschap te Middelharnis (gemeente Goeree-Overflakkee) is een plaquette.

Tekst
Op de plaquette staan de namen vermeld van een oud-leraar en elf oud-leerlingen, die in de Tweede Wereldoorlog zijn omgekomen.

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

Het gedenkteken in de Regionale Scholengemeenschap te Middelharnis (gemeente Goeree-Overflakkee) is aangebracht ter nagedachtenis aan een oud-leraar en elf oud-leerlingen, die tijdens de bezettingsjaren door oorlogshandelingen zijn omgekomen.

Locatie
Het monument bevindt zich in de hal van de Regionale Scholengemeenschap, gevestigd aan de Koningin Julianaweg in Middelharnis (gemeente Goeree-Overflakkee).

Bronnen

  • Gemeente Middelharnis;
  • Brochure Beelden en gedenktekens in de gemeenten Dirksland, Middelharnis en Oostflakkee, (Middelharnis, VVV/ANWB Overflakkee, in samenwerking met de gemeenten Dirksland, Middelharnis en Oostflakkee, 2001).

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht