Adopteer een monument

Herdachte groepen: Burgerslachtoffers
Ontwerper: H. van de Mortel, C.M.A. Clout
Onthulling: 27 december 2006
Adopteer dit monument.

Het monument

Vorm en materiaal
Het 'Monument Burgerslachtoffers' in Heel (gemeente Maasgouw) is een plaquette van zwart Impala-graniet. De plaat is 50 centimeter hoog, 75 centimeter breed en 2 centimeter diep.

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

Het 'Monument Burgerslachtoffers' in Heel (gemeente Maasgouw) is opgericht ter nagedachtenis aan de achttien inwoners van het kerkdorp Heel en de gehuchten Panheel en Pol die tijdens de bezettingsjaren door oorlogshandelingen om het leven zijn gekomen.

Onthulling
Het monument is onthuld op 27 december 2006.Het Comité Oorlogsmonumenten Heel draagt zorg voor het monument, in samenspraak met het kerkbestuur.

Locatie
Het monument bevindt zich op het kerkhof bij de Sint Stephanuskerk op het Catualiumplein, gelegen aan de Mgr. Savelbergweg in Heel (gemeente Maasgouw).

Bron
Comité Oorlogsmonumenten Heel

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht