Adopteer een monument

Herdachte groepen: Militairen in dienst van het Ned. Kon. na 1945
Onthulling: 24 juni 2000
Adopteer dit monument.

Rotterdam, 'Korea-monument' (bron: www.engelfriet.net)

Het monument

Vorm en materiaal
Het 'Korea-monument' in Rotterdam is een rode, granieten gedenksteen. Aan de voet van de steen is een urn geplaatst met aarde afkomstig uit Korea. Op de gedenksteen zijn het embleem van de NDVN, een Koreaans embleem en de namen, geboorte- en sterfdata van acht gesneuvelde militairen aangebracht.

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

Het 'Korea-monument' in Rotterdam is opgericht ter nagedachtenis aan acht Rotterdamse leden van het Nederlandse Detachement Verenigde Naties (NDVN) die bij de strijd in Korea (1950-1953) door oorlogshandelingen zijn omgekomen.

Oprichting
De oprichting van het monument was een initiatief van de Vereniging van Oud Korea Strijders.

Onthulling
Het monument is onthuld op 24 juni 2000 door Z.E. Young-Shik Song, Ambassadeur van de Republiek Korea, Mr. Y. Opstelten, burgemeester van Rotterdam en generaal-majoor b.d. Tack, voorzitter Vereniging van Oud Korea Strijders (VOKS).

Locatie
Het monument bevindt zich op de Algemene begraafplaats 'Crooswijk', gevestigd aan de Kerkhoflaan in Rotterdam.

Bron
www.engelfriet.net
.

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht