Adopteer een monument

Herdachte groepen: Algemeen
Onthulling: 1945
Adopteer dit monument.

Het monument

Vorm en materiaal
Het monument in de Sint Lambertuskerk te Haaren bestaat uit twee glas-in-loodramen.

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

Het monument is de Sint Lambertuskerk te Haaren is geplaatst als herinnering en uit dankbaarheid van evacués uit Best en Oirschot die tijdens de bezettingsjaren gedurende korte tijd in Haaren zijn ondergebracht.

Onthulling
Het monument is vlak na de Tweede Wereldoorlog onthuld.

Bron
De heer Henk van Helvert.

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht