Adopteer een monument

Herdachte groepen: Burgerslachtoffers
Adopteer dit monument.

Foto: Theo Snijders

Foto: Theo Snijders

Het monument

Vorm en materiaal
Het Nederlandse oorlogsgraf in Kruiningen (gemeente Reimerswaal) herbergt het stoffelijk overschot van een gesneuvelde militair. Op het graf is een zerk van witte natuursteen geplaatst.

Tekst
De tekst op de grafzerk luidt:
'GEVALLEN VOOR HET VADERLAND
H. HAMELINK
25.7.1923       7.1.1945'
 

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

Het Nederlandse oorlogsgraf in Kruiningen (gemeente Reimerswaal) herinnert aan H. Hamelink die op 7 januari 1945 door oorlogshandelingen om het leven is gekomen.


Het oorlogsgraf staat onder bescherming van de Nederlandse Oorlogsgravenstichting.

Locatie
Het Nederlandse oorlogsgraf bevindt zich op de Algemene begraafplaats, gelegen aan de Hoofdstraat in Kruiningen (gemeente Reimerswaal).

Bron
De heer Theo Snijders.

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht