Adopteer een monument

Herdachte groepen: Geallieerde militairen
Adopteer dit monument.

Foto: Theo Snijders
Foto: Theo Snijders

Het monument

Vorm en materiaal
Het Britse oorlogsgraf in Driewegen (gemeente Borsele) herbergt het stoffelijk overschot van een gesneuvelde, onbekende militair. Bij het graf is een zerk van witte natuursteen geplaatst met in reliëf een embleem en een kruis.

Tekst
De tekst op de grafzerk luidt:
'A SOLDIER
OF THE
1939-1945
WAR
14TH MAY 1945
KNOWN UNTO GOD'

Symboliek
Het kruis is een teken van lijden, strijd en overwinning.

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

Het Britse oorlogsgraf in Driewegen (gemeente Borsele) herinnert aan een onbekende Britse soldaat. Op 14 mei 1945 is hij op de Westerscheldedijk bij Driewegen aangespoeld en op de begraafplaats ter aarde gesteld.
Het graf staat onder bescherming van de Commonwealth War Graves Commission.

Locatie
Het graf bevindt zich op de Protestantse begraafplaats, achter de Gereformeerde Hervormde kerk in Driewegen (gemeente Borsele).

Bron
De heer Theo Snijders.

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht