Adopteer een monument

Herdachte groepen: Geallieerde militairen
Adopteer dit monument.

Het monument

Het geallieerd oorlogsgraf in Loppersum herbergt het stoffelijke overschot van een gesneuvelde piloot uit Australië. Op het graf is een zerk van witte natuursteen aangebracht.

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

Het geallieerd oorlogsgraf in Loppersum is opgericht ter nagedachtenis aan de Australische piloot Desmond Byrne Snape die bij Garrelsweer door oorlogshandelingen om het leven is gekomen.

Het oorlogsgraf staat onder bescherming van de Common Wealth Commission.

Het oorlogsgraf bevindt zich op de begraafplaats van Loppersum.

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht