Adopteer een monument

Herdachte groepen: Geallieerde militairen
Adopteer dit monument.

Foto: Theo Snijders
Foto: Theo Snijders
Foto: Theo Snijders

Het monument

Vorm en materiaal
Het geallieerde oorlogsgraf in Westkapelle (gemeente Veere) herbergt het stoffelijke overschot van een gesneuvelde militair. Er is een zerk van witte natuursteen geplaatst met in reliëf een kruis.

Tekst
De tekst op de grafzerk luidt:
'A SOLDIER
OF THE
1939 -1945
WAR
6 NOVEMBER 1940
KNOWN UNTO GOD'


Het kruis is niet alleen een symbool van het christelijke geloof, maar herinnert tevens aan het offer dat de oorlogsslachtoffers brachten voor een leven in vrijheid.

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

Het geallieerde oorlogsgraf in Westkapelle (gemeente Veere) is opgericht ter nagedachtenis aan een onbekende militair van het Britse Gemenebest die op 6 november 1940 in Westkapelle is gesneuveld.
Het oorlogsgraf staat onder bescherming van de Commonwealth War Graves Commission.

Het oorlogsgraf maakt deel uit van de begraafplaats, gelegen aan de Kerkeweg te Westkapelle (gemeente Veere)
Informatie afkomstig van de heer Theo Snijders.

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht