Adopteer een monument

Herdachte groepen: Geallieerde militairen
Adopteer dit monument.

Druten, Brits oorlogsgraf (foto: Anneke Moerenhout CC BY-SA 4.0)

Het monument

Vorm en materiaal
Het Britse oorlogsgraf in Druten herbergt het stoffelijk overschot van een gesneuvelde militair. Bij het graf is een zerk van witte natuursteen geplaatst met in reliëf een embleem en een kruis.

Symboliek
Het kruis is niet alleen een symbool van het christelijke geloof, maar herinnert tevens aan het offer dat de oorlogsslachtoffers brachten voor een leven in vrijheid.

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

Het Britse oorlogsgraf in Druten herinnert aan een militair van het Brits Gemenebest die tijdens de Tweede Wereldoorlog op Nederlands grondgebied is gesneuveld.

Het graf staat onder bescherming van de Commonwealth War Graves Commission.

Locatie
Het oorlogsgraf is te vinden op de N.H. begraafplaats, gelegen aan de Molenstraat te Druten.

Bron
4 Mei Comité Druten.

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht