Adopteer een monument

Herdachte groepen: Verzet Nederland
Adopteer dit monument.

Budel-Dorplein, herdenkingsbomen (foto: Gemeente Cranendonck)
Budel-Dorplein, herdenkingsbomen (foto: Gemeente Cranendonck)
Budel-Dorplein, herdenkingsbomen (foto: Gemeente Cranendonck)

Het monument

Vorm en materiaal
De herdenkingsbomen in Budel-Dorplein (gemeente Cranendonck) zijn vier oude populieren. De populieren zijn echter in slechte staat, daarom zijn in 2002 vier nieuwe bomen (taxodium distichum) geplant in de vorm van een kruis. Deze bomen kunnen zeer oud worden. De oude populieren blijven staan tot ze echt gestorven zijn.

Informatie van de Oorlogsgravenstichting over slachtoffers

Op dit moment is dit monument nog niet gekoppeld aan personen uit het bestand van de Oorlogsgravenstichting.

Weet u of er op dit monument een naam voorkomt die ook bij de Oorlogsgravenstichting bekend is? Ga dan naar de website van de Oorlogsgravenstichting, zoek de persoon in de database en koppel dit monument aan deze persoon. U moet hiervoor wel een account aanmaken bij de Oorlogsgravenstichting. Na de koppeling verschijnt de naam van het slachtoffer op deze pagina.

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

De herdenkingsbomen in Budel-Dorplein (gemeente Cranendonck) zijn opgericht ter nagedachtenis aan zes verzetsmensen die op vijf september 1944 door de SS zijn gefusileerd.

De namen van de zes slachtoffers luiden:

Kees Kappers, Leo en Martin Looymans, Antoon van der Putten, Theo Stevens en Jan Zandvliet.

Onthulling
De vier nieuwe bomen zijn ingezegend op 21 september 2002 door pastoor Cornelissen.

Locatie
De bomen staan in een tuin aan de Theo Stevenslaan.

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht