Adopteer een monument

Herdachte groepen: Geallieerde militairen
Adopteer dit monument.

Westkapelle, 'Monument voor de Britse Commando's' (foto: Rob Driessen)

Het monument

Vorm en materiaal
Het 'Monument voor de Britse Commando's' in Westkapelle (gemeente Veere) is een bruine 'roll of honour' van het 41e Royal Marine Commando. Op de 'Roll of Honour' is het embleem van het 41e Royal Marine Commando aangebracht.

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

Het 'Monument voor de Britse Commando's' in Westkapelle (gemeente Veere) is opgericht ter ere van het 41e Royal Marine Commando dat Westkapelle bevrijdde. Na de bevrijding trokken zij via Domburg naar Oostkapelle. De Britten waren de eerste bevrijders van Domburg en werden tijdens de gevechten aldaar afgelost door Noorse en Belgische commando's.

Locatie
Het 'Monument voor de Britse Commando's' is aangebracht op de muur in het kerkgebouw aan de Markt te Westkapelle (gemeente Veere).

Bron
De heer Rob Driessen.

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht