Adopteer een monument

Herdachte groepen: Burgerslachtoffers
Adopteer dit monument.

Melick, monument voor Leonardus Minkenberg (foto: Pim Ermers CC BY 3.0)

Het monument

Het monument voor Leonardus Minkenberg in Melick (gemeente Roerdalen) is geplaatst bij zijn graf.

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

Het monument voor Leonardus Minkenberg te Melick (gemeente Roerdalen) is opgericht ter nagedachtenis aan deze medeburger die als dwangarbeider in het Duitse Hildesheim op 5 december 1944 om het leven is gekomen.

Het monument is geplaatst op het kerkhof van Melick (gemeente Roerdalen). Informatie afkomstig uit de publicatie: Limburgse monumenten vertellen 1940-1945 van H.J. Mans en A.P.M. Cammaert. (Maastricht, Stichting Historische Reeks Maastricht, 1994). ISBN 90 70356 67 8.

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht