Adopteer een monument

Herdachte groepen: Algemeen
Adopteer dit monument.

Maastricht, herdenkingskruis

Het monument

Vorm en materiaal
Het herdenkingskruis in Maastricht is vervaardigd uit hout. Op het veldkruis is een Christusfiguur aangebracht. Het geheel is geplaatst op een voetstuk.

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

Het herdenkingskruis in Maastricht werd na de Tweede Wereldoorlog door de voormalige gemeente Amby geplaatst ter herinnering aan de oorlog met de intentie dat Amby in de toekomst verschoond mag blijven van oorlogshandelingen.

Locatie
Het veldkruis is geplaatst op de kruising Molenweg/Hagenweg in de wijk Amby Maastricht.

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht