Adopteer een monument

Herdachte groepen: Algemeen, Burgerslachtoffers
Ontwerper: Ubbo Scheffer (25-09-1924)
Onthulling: 1959
Adopteer dit monument.

Zevenaar, 'De Vier Tamboers' (foto: B. van Bohemen / NIOD)

Het monument

Vorm en materiaal
Het monument 'De Vier Tamboers' in Zevenaar is een beeldengroep van witte natuursteen. Vier trommelaars laten denkbeeldig in alle windrichtingen de vrijheid klinken. De beeldengroep is geplaatst op een voetstuk. Het gedenkteken is 3 meter 50 hoog, 2 meter breed en 2 meter diep.

Symboliek
Het monument staat symbool voor de vrijheid.

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

'De Vier Tamboers' in Zevenaar is een eerbetoon aan alle medeburgers die tijdens de bezettingsjaren door oorlogshandelingen zijn omgekomen.

Onthulling
Het monument is onthuld in 1959 door A. Willems.

Bron
Gemeente Zevenaar.

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht