Adopteer een monument

Herdachte groepen: Verzet Nederland
Ontwerper: Titus Leeser (1903-1996)
Onthulling: 1946
Adopteer dit monument.

Geesteren, monument in de N.H. kerk (Foto: B. van Bohemen / NIOD)

Het monument

Vorm en materiaal
Het monument in de N.H. kerk in Geesteren (gemeente Berkelland) is een ingemetselde plaquette van natuursteen met in reliëf een heraldisch wapen. De gedenkplaat is 80 centimeter hoog en 20 centimeter breed.

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

Het monument in de N.H. kerk in Geesteren (gemeente Berkelland) is een dankbetuiging van onderduikers.

Onthulling
Het monument is onthuld in 1946.

Locatie
De gedenkplaat is aangebracht in de muur van de N.H. kerk, gelegen aan de Dorpsstraat in Geesteren (gemeente Berkelland).

Bron
Gemeente Berkelland.

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht