Adopteer een monument

Herdachte groepen: Militairen in dienst van het Ned. Kon. na 1945
Onthulling: 23 februari 1951
Adopteer dit monument.

Soesterberg, Monument Regiment Technische Troepen (foto: B. van Bohemen / NIOD)
Soesterberg, Monument Regiment Technische Troepen (foto: B. van Bohemen / NIOD)

Het monument

Vorm en materiaal
Het monument Regiment Technische Troepen in Soesterberg (gemeente Soest) is een uit gele baksteen opgetrokken gedenkmuur, bekroond door een bronzen schaal met vlam. Op de voorzijde van de muur is een bronzen reliëf aangebracht waarin het embleem van het Regiment Technische Troepen verwerkt is.

Wijziging
Het monument stond oorspronkelijk op het terrein van de Kromhout Kazerne in Utrecht. In 1998 werd het Regiment Technische Troepen overgeplaatst naar Soesterberg en ook het monument wordt verhuisd naar de Soldaat Ketting Olivier Kazerne. In 2007 is het monument weer verplaatst naar de ernaast gelegen Du Moulinkazerne.

Informatie van de Oorlogsgravenstichting over slachtoffers

Achternaam Voornamen Geboren Overleden
Akkerman Bernardus 24-07-1927 06-01-1949

Weet u of er op dit monument een naam voorkomt die ook bij de Oorlogsgravenstichting bekend is? Ga dan naar de website van de Oorlogsgravenstichting, zoek de persoon in de database en koppel dit monument aan deze persoon. U moet hiervoor wel een account aanmaken bij de Oorlogsgravenstichting. Na de koppeling verschijnt de naam van het slachtoffer op deze pagina.

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

Het monument Regiment Technische Troepen in Soesterberg (gemeente Soest) herinnert aan de in Indonesië gesneuvelde militaiten van het Regiment Technische Troepen.

Locatie
Het monument is geplaatst op de Du Moulinkazerne op het square vlakbij de vlaggenmast te Soesterberg (gemeente Soest).

Bron
Dhr. Derk Tholen.

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht

Leg een bloem bij dit monument

In verband met het coronavirus wordt het aangeraden om thuis te blijven. Om u toch de mogelijkheid te geven bloemen te leggen bij het monument in uw buurt kunt u dat via deze website doen.