Adopteer een monument

Herdachte groepen: Verzet Nederland
Adopteer dit monument.

Steenbergen, monument aan de Rubesdijk

Het monument

Vorm en materiaal
Het monument aan de Rubesdijk te Steenbergen is een houten kruis. Het gedenkteken is 1 meter hoog, 50 centimeter breed en 25 centimeter diep.

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

Het monument aan de Rubesdijk te Steenbergen is opgericht ter nagedachtenis aan de Iepelstraatse verzetsstrijder Rini Elling die hier in oktober 1944 door de bezetter is gefusilleerd.

Locatie
Het monument is voor mindervaliden moeilijk bereikbaar.

Bron
Gemeente Steenbergen.

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht