Adopteer een monument

Herdachte groepen: Militairen in dienst van het Ned. Kon. na 1945
Adopteer dit monument.

Ulft, plaquette op de St.-Petrus en Pauluskerk (Foto: Gemeente Oude IJsselstreek)

Het monument

Vorm en materiaal
De plaquette op de St.-Petrus en Pauluskerk te Ulft (gemeente Oude IJsselstreek) is uitgevoerd in brons. De gedenkplaat is 70 centimeter hoog en 60 centimeter breed.

Tekst
De tekst op de plaquette luidt:

'VOOR GOD IS NIETS TEVERGEEFS

PHILIP CAPPETTI
† JAVA 1949

BENNIE MASSOP
† SUMATRA 1949.'

Wijziging
Oorspronkelijk bevond de gedenkplaat zich in de oude parochiekerk. Toen deze kerk ongeveer veertig jaar geleden werd gesloopt, werd de plaquette verplaatst naar de nieuwe kerk.

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

De plaquette op de St.-Petrus en Pauluskerk te Ulft (gemeente Oude IJsselstreek) is aangebracht ter nagedachtenis aan de twee militairen uit het dorp die in het voormalige Nederlands-Indië zijn gesneuveld.

De namen van de twee slachtoffers luiden:

Philip Cappetti en Bennie Massop.

Locatie
De plaquette is bevestigd op de muur van de St.-Petrus en Pauluskerk, gelegen aan het Kennedyplein te Ulft (gemeente Oude IJsselstreek).

Bron
Basisschool 'De Dobbelsteen'.

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht