Adopteer een monument

Herdachte groepen: Militairen in dienst van het Ned. Kon. na 1945
Ontwerper: N.V. Bosma en Florack
Adopteer dit monument.

Groesbeek, monument voor W.P.J. Cillessen (Foto: Teun van Grinsven)

Het monument

Vorm en materiaal
Het monument voor W.P.J. Cillessen in Groesbeek (gemeente Berg en Dal) is een bronzen plaquette.

Tekst
De tekst op de plaquette luidt:

'TER NAGEDACHTENIS AAN:
W.P.J. CILLESSEN
GEB. TE GROESBEEK
13 JULI 1925
GESNEUVELD IN INDONESIË
TE MAGALANG 6 JUNI 1949
R.I.P.'.

Informatie van de Oorlogsgravenstichting over slachtoffers

Achternaam Voornamen Geboren Overleden
Cillessen Wilhelmus Petrus Johannes 13-07-1925 06-06-1949

Weet u of er op dit monument een naam voorkomt die ook bij de Oorlogsgravenstichting bekend is? Ga dan naar de website van de Oorlogsgravenstichting, zoek de persoon in de database en koppel dit monument aan deze persoon. U moet hiervoor wel een account aanmaken bij de Oorlogsgravenstichting. Na de koppeling verschijnt de naam van het slachtoffer op deze pagina.

Locatie niet correct? Geef een verbeterde locatie door.

De geschiedenis

Het monument voor W.P.J. Cillessen in Groesbeek (gemeente Berg en Dal) is opgericht ter nagedachtenis aan de Nederlandse militair Cillessen die op 6 juni 1949 in het voormalige Nederlands-Indië is gesneuveld.

Locatie
De plaquette bevindt zich vooraan in het kerkgebouw van de R.K. kerk, gelegen aan de Pannenstraat te Groesbeek (gemeente Berg en Dal).

Bron
Gemeente Groesbeek.

Herdenking aanmelden

Op 4 mei vindt de Nationale Herdenking plaats en wordt er in heel Nederland herdacht. Daarnaast zijn er door het jaar heen herdenkingen waar specifieke groepen slachtoffers of bijzondere gebeurtenissen worden herdacht, zoals de Indiëherdenking op 15 augustus en de Nationale Holocaust Herdenking (laatste zondag van januari).
Wij brengen al deze herdenkingen onder in de herdenkingskalender. Alle herdenkingen van de Tweede Wereldoorlog en oorlogssituaties en vredesoperaties daarna in Nederland kunt u aanmelden.
Er is nog geen herdenking bij dit monument aangemeld. Dat kunt u hier doen.

Persoonlijke bijdragen van onze bezoekers

Heeft u een persoonlijk verhaal met betrekking tot dit monument en/of de geschiedenis waarnaar deze verwijst? Deel uw verhaal hier en help ons de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog levend te houden.

Let op: wilt u een wijziging voor deze monumentpagina (bijvoorbeeld een correctie of aanvulling) doorgeven? Neem dan contact met ons op.

Heeft u een vraag of wilt u ons iets melden? Kijk bij de veel gestelde vragen of stuur ons een bericht

Leg een bloem bij dit monument

In verband met het coronavirus wordt het aangeraden om thuis te blijven. Om u toch de mogelijkheid te geven bloemen te leggen bij het monument in uw buurt kunt u dat via deze website doen.