4meiOverlay

App 'Onderzoek uitgelicht'


Onderzoek uitgelicht is een app van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Belangrijke en inspirerende (wetenschappelijke) onderzoeken worden door mensen uit de praktijk besproken. 

Onderzoek uitgelicht

Elk jaar verschijnen veel publicaties op het gebied van herdenken, vieren en herinneren. Het is haast ondoenlijk om al deze nuttige onderzoeken en mooie studies bij te houden, laat staan lezen. Deze app maakt het mogelijk om in kort bestek op te nemen wat de wetenschappelijk inzichten zijn over de Tweede Wereldoorlog en aanverwante thema's. Daarnaast kunnen de lezers beoordelen wat de waarde ervan is voor het eigen werk.

De doelgroep van de app is iedereen die betrokken is bij oorlogsherinnering, herdenken en vieren, beroepsmatig of als vrijwilliger. Van conservatoren en medewerkers educatie bij oorlogsmusea en herinneringscentra, makers van tentoonstellingen, redacteuren bij uitgeverijen tot voorlichters en beleidsmedewerkers bij gemeente provincie en rijk.  

De onderzoeken en studies worden door professionals in het werkveld besproken, zodat meteen duidelijk is wat de collega's eraan hebben. 

Bent u als professional of vrijwilliger werkzaam in het werkveld van herdenken, vieren en herinneren? Download de app in de appstores.

App store apple

Google play
  


Onderzoek uitgelicht
 is een product van het Nationaal Comité 4 en 5 mei en is gerealiseerd in samenwerking met Arq, Netwerk Oorlogsbronnen en het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust en Genocidestudies.

Tijdschrift
Voorheen was Onderzoek uitgelicht een halfjaarlijks tijdschrift. In juli 2017 verscheen het laatste papieren nummer. In het onderstaande archief kunt u de vorige uitgaven nog eens rustig doornemen. 

Vanaf juli 2017 verschijnt Onderzoek uitgelicht  zes maal per jaar als app. De artikelen kunt u ook lezen op tweedewereldoorlog.nl.