Themajaar ‘Leven met oorlog’ van start

13 februari 2023

Vandaag is in het Nationaal Monument Oranjehotel het themajaar 2023 ‘Leven met oorlog’ van start gegaan. Staatssecretaris Maarten van Ooijen (VWS) startte het themajaar door de nieuwe tentoonstelling Leven met oorlog, sporen in generaties en samenleving te openen.

Tijdens de bijeenkomst ging dagvoorzitter Coen Verbraak in gesprek met drie experts over de doorwerking van oorlog: Inez Schelfhout (ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum), Jos Coumans (Nationaal Comité 4 en 5 mei) en Caroline Scheffer (Save the Children). Ook werden vijf minidocumentaires gepresenteerd die ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum heeft ontwikkeld met de vijf WO2 herinneringscentra. Daarin is te zien hoe verschillende generaties met het oorlogsverleden in hun familie omgaan.

Het themajaar ‘Leven met oorlog’ wordt georganiseerd door ARQ Nationaal Psychotrauma Centrum, het Nationaal Comité 4 en 5 mei en de Oorlogsgravenstichting. Gedurende heel 2023 zullen WO II- organisaties activiteiten en programma’s ontwikkelen over de doorwerking van oorlog. Zie voor de programmering in 2023 en verdere informatie www.tweedewereldoorlog.nl/levenmetoorlog. Het themajaar wordt mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS en vfonds.

Tooltip contents