Symposium 80 jaar vrijheid

19 oktober 2023

In aanloop naar de lustrumviering 80 jaar vrijheid in 2024 en 2025, organiseert het Nationaal Comité een symposium rond de vraag welk verhaal over de Tweede Wereldoorlog we tachtig jaar na dato willen doorvertellen aan de generaties na ons. Het symposium vindt plaats tijdens de najaarsbijeenkomst voor lokale organisatoren van herdenkingen en vieringen op 25 november in Amersfoort.

Tijdens het symposium gaan Peter Romijn en Eveline Buchheim, als onderzoekers aangesloten bij het NIOD, en Wim van de Donk, voorzitter van het Nationaal Comité met elkaar in gesprek. Zij gaan in op de vraag wat nieuw onderzoek ons vertelt over de Tweede Wereldoorlog, wat dit betekent voor het verhaal dat wij tachtig jaar later willen doorvertellen aan de generaties na ons en wat dit betekent voor herinneren en herdenken.

Bijeenkomst lokale organisatoren
Het symposium vindt plaats tijdens de najaarsbijeenkomst voor lokale organisatoren van herdenkingen en vieringen op 25 november 2023 in Amersfoort. Onder leiding van dagvoorzitter Jeroen Overbeek wordt tijdens deze netwerkdag door organisatoren en vrijwilligers gesproken over de inhoud en de invulling van de komende 4 en 5 mei, de lustrumviering 80 jaar vrijheid en andere herdenkingen in het land.

Tooltip contents