4meiOverlay
Freedom T-shirts 2013 door Jan Taminiau
-->

Onthulling Freedom T-shirt van Jan Taminiau

21 maart 2013

Met gepaste trots presenteren modeontwerper Jan Taminiau, WE Fashion en het Nationaal Comité 4 en 5 mei het ontwerp voor het Freedom t-shirt 2013. Taminiau heeft zich voor drie jaar gecommitteerd aan het Nationaal Comité 4 en 5 mei voor het ontwerp van het Freedom T-shirt. Het shirt wordt gedragen door de 5.000 vrijwilligers van het 5-meiconcert op de Amstel en de veertien Bevrijdingsfestivals die op 5 mei in het hele land plaatsvinden onder coördinatie van het Nationaal Comité.  Modeketen WE Fashion neemt de productie van de shirts voor haar rekening.

Inspiratie
Vast gegeven bij het ontwerp was het gebruik van het bekende fakkel logo van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. De fakkels zijn geplaatst in de ronde vorm van rozetten die op het shirt terugkomen. “Onze grootouders hebben moeten vechten voor de vrijheid, wij moeten ons inzetten deze vrijheid te behouden en te delen. Dit ontwerp vormt voor mij een knipoog naar het opspelden van een lintje bij een persoon die zich op een bijzondere manier inzet voor de samenleving, het is een teken van trots. Mede door het jaarthema ‘Vrijheid spreek je af’ kwam ik op de gedachte voor dit ontwerp. En ik ben trots op het resultaat!”, aldus een enthousiaste Jan Taminiau.

Wouter Kolk, CEO van WE Fashion, onderschrijft dit: “Vrijheid is een groot goed wat bij ons hoog in het vaandel staat. Wij zijn dan ook blij dat WE Fashion hieraan wederom haar steentje kan bijdragen.”

Collector’s item
Het exclusieve Freedom t-shirt, dat op 5 mei wordt gedragen door de vrijwilligers op de Bevrijdingsfestivals, zal vanaf half april ook te koop zijn in een aantal geselecteerde WE stores en op wefashion.com. Dit is het tweede t-shirt in de serie en zal naar verwachting een echt collector’s item worden.

ACHTERGRONDINFORMATIE

Jan Taminiau
Jan Taminiau (1975) is een Nederlandse modeontwerper. Hij volgde de Kunstacademie in Arnhem en behaalde een master aan het Fashion Institute van Arnhem. In 2003 richtte hij het modelabel op dat zijn eigen naam draagt. Taminiau rekent onder meer Beyoncé, Lady Gaga en prinses Máxima tot zijn invloedrijke klantenkring.

Nationaal Comité 4 en 5 mei
Het Nationaal Comité is 25 jaar geleden ingesteld bij Koninklijk Besluit om richting te geven aan de zingeving van herdenken en vieren. Het comité organiseert elk jaar de Nationale Herdenking op de Dam op 4 mei en is onder meer verantwoordelijk voor de coördinatie van de veertien Bevrijdingsfestivals die op 5 mei in Nederland worden gehouden. De Bevrijdingsfestivals vormen het grootste eendaagse festival in Nederland. Het jaarthema voor 2013 is ‘Vrijheid spreek je af’.

WE Fashion
WE Fashion is een internationale modeketen. Met circa 250 winkels en 3.000 medewerkers is WE Fashion vertegenwoordigd in Nederland, België, Duitsland, Frankrijk, Luxemburg, Oostenrijk en Zwitserland. WE Fashion heeft een partnership gesloten met het Chinese bedrijf Uniquepai. In China zijn inmiddels ruim twintig WE Stores geopend, van Beijing tot aan Shanghai.Deel deze pagina