4meiOverlay

De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog


20 maart 2020

De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog is nu verkrijgbaar. Heldere kaarten, gedetailleerde infographics en authentiek fotomateriaal laten de Tweede Wereldoorlog op een nieuwe manier zien. Niet alleen de aanloop en de oorlogsperiode komen aan bod, maar ook de doorwerking in politiek en maatschappij tot op de dag van vandaag. De Bosatlas vertelt hiermee op de eigen kenmerkende wijze het verhaal over 75 jaar vrijheid en strijd tegen onvrijheid.

De Bosatlas is een uitgave van Noordhoff, in samenwerking met het Nationaal Comité 4 en 5 mei ter gelegenheid van de viering van 75 jaar vrijheid. Het Nationaal Fonds voor Vrede, Vrijheid en Veteranenzorg (vfonds) maakt het met steun van de Nationale Postcode Loterij mogelijk dat 10.000 exemplaren van de Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog gratis worden verspreid onder alle scholen in het voortgezet onderwijs in Nederland.

Lees hier het bericht dat Noordhoff publiceerde over De Bosatlas van de Tweede Wereldoorlog. En bekijk het filmpje over het maken van de Bosatlas hieronder en een spread uit de Atlas.