4meiOverlay

Premiere van drie nieuwe ooggetuigenverhalen uit Aruba


21 maart 2019

Op donderdag 21 maart was de filmpremière van drie verfilmde verhalen van Arubaanse ooggetuigen van de Tweede Wereldoorlog. De verhalen horen bij het Caribisch Denkboek 4 en 5 mei, Buki pa Pensa, Think Book dat door het Nationaal Comité 4 en 5 mei speciaal is gemaakt voor kinderen op de Cariben. De ooggetuigen Catalina Lampe-Antonette, José Dania en Carmelita Wever waren zelf ook aanwezig en vertelden over de oorlog op Aruba en beantwoordden vragen vanuit het publiek.

Ook aanwezig waren minister-president H.E. mr. Evelyna Wever-Croes, de minister van Onderwijs, Wetenschap en Duurzame Ontwikkeling Z.E. dr. Armando Lampe, de gouverneur van Aruba Z.E. Alfonso Boekhoudt en bestuurslid Kilian Wawoe van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Plaatsvervangend Commandant Majoor der Mariniers de heer G.J. Schoe heette iedereen welkom op de Marinierskazerne Savaneta.

Caribisch Denkboek 4 en 5 mei, Buki pa Pensa, Think Book 
Voor leerlingen in het Caribische deel van het Koninkrijk der Nederlanden is een speciale editie van het 4 en 5 mei Denkboek ontwikkeld. Het Caribisch Denkboek is een educatieve uitgave van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Voor veel kinderen is het Caribisch Denkboek de eerste kennismaking met de onderwerpen Tweede Wereldoorlog, herdenken, vieren, en leven in (on)vrijheid. Vorig jaar is het eerste exemplaar uitgedeeld op Curaçao. Dit jaar vond de aanbieding plaats op Aruba. 

Bekijk de verhalen hieronder.

Lees meer over het Caribisch Denkboek voor 4 en 5 mei