4meiOverlay

28 januari 2019

Mart de Kruif gaat zich vanaf 1 mei a.s. volledig richten op het voorzitterschap van de Invictus Games, het grootste internationale sportevent voor gehandicapte veteranen dat in mei 2020 in Den Haag wordt georganiseerd. Dit betekent dat hij dan zal stoppen als programmamanager van de Stichting coördinatie 75 jaar vrijheid. Binnenkort wordt bekend gemaakt hoe de opvolging wordt ingevuld.

In de achterliggende maanden hebben Mart en zijn team veel energie gestopt in het op gang en in beeld brengen van de brede reeks aan activiteiten rond het herdenken en vieren van 75 jaar vrijheid in 2019 en 2020. Onder zijn stimulerende leiding zijn inmiddels meer dan 1500 projecten in kaart gebracht. Als straks de eerste nationale activiteiten in het kader van 75 jaar vrijheid worden gestart, is 1 mei voor hem een logisch moment om zich als voorzitter volledig te gaan wijden aan het realiseren van de Invictus Games.

Volgens de voorzitter van de Stichting coördinatie 75 jaar vrijheid, Gerdi Verbeet, heeft Mart de Kruif in korte tijd heel veel tot stand weten te brengen. “Daarvoor heeft het bestuur van de stichting veel waardering en respect. Ik ben er van overtuigd dat hij als verbindende voorzitter met zijn dynamiek en resultaatgerichtheid de Invictus Games, een belangrijk project op de kalender van de viering van 75 jaar vrijheid, tot een groot succes weet te maken”.