4meiOverlay

Uitnodiging Platform WO2 Jaarcongres


12 september 2017

Als start voor het Jaar van Verzet organiseren het Nationaal Comité 4 en 5 mei en het NIOD namens het Platform WO2 op dinsdag 3 oktober het Platform WO2 Jaarcongres. Medewerkers van musea, archieven, stichtingen, herinneringsplaatsen en andere instellingen die zich bezighouden met de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog, zijn van harte uitgenodigd voor deze dag vol inspiratie! 

Congres

Tijdens het jaarcongres gaat u in werksessies aan de slag met verschillende aspecten van verzet. Aan bod komen onder meer verzet in het onderwijs, verzet in Indië, verzet in musea en feit en fictie over verzet. De dagvoorzitter is journalist en presentator Jeroen Overbeek. 

Jaar van Verzet

2018 is door het Platform WO2 uitgeroepen tot het Jaar van Verzet. Het verzet tijdens de Tweede Wereldoorlog vormt nog altijd een bron van inspiratie. De verhalen van en over het verzet uit deze periode kunnen ons helpen reflecteren en leren omgaan met de vraagstukken van nu. 

Platform

Het Platform WO2 is een netwerkorganisatie waarin het NIOD Instituut voor Oorlogs-, Holocaust- en Genocidestudies, Netwerk Oorlogsbronnen, de Stichting Musea en Herinneringscentra 40-45, de Oorlogsgravenstichting, de Stichting Liberation Route Europe en het Nationaal Comité 4 en 5 mei samenwerken via de website tweedewereldoorlog.nl. 

Kijk hieronder voor gedetailleerde programma-informatie en het aanmeldformulier.

Foto nieuwsbericht jaarcongres

Foto: 'Anjerdag' op 29 juni 1940, bij paleis Noordeinde, Den Haag. Als daad van verzet leggen burgers bloemen bij het standbeeld van Willem de Zwijger, op de verjaardag van prins Bernhard van Lippe-Biesterfeld, de echtgenoot van prinses Juliana der Nederlanden. (Haags Gemeentearchief op Wikimedia Commons)