4meiOverlay

4 april 2017

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei brengt in samenwerking met ProDemos het magazine 4FREE uit. Een magazine gemaakt voor en door MBO-studenten over vrijheid en keuzes maken.

In het magazine worden jongeren uitgedaagd om mee te doen aan maatschappelijke discussies. Hoe gaan zij om met vrijheid en de verantwoordelijkheid die hierbij komt kijken? Hoe maken zij keuzes? Docenten kunnen het gratis magazine bestellen via de website www.primaonderwijs.nl/4free. Aan de hand van het magazine kunnen studenten in de klas met elkaar in gesprek gaan over identiteit, verantwoordelijkheid, vrijheid, keuzes maken, toekomst, herdenken en vieren.

De redactie van 4FREE bestaat voor een deel uit MBO-studenten die de verschillende thema’s voor het magazine hebben gekozen. Ook bekende muzikanten, schrijvers en vloggers als Tim Hofman, Massih Hutak, Derek Otte en Linda de Munck komen in het magazine aan het woord.

Nieuwsgierig geworden naar het 4FREE magazine? Ga naar www.tweedewereldoorlog.nl/onderwijs/4free.  

Met dank aan het ministerie van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties, het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, het vfonds en het Nationaal Fonds 4 en 5 mei.