Nieuwe editie van het 4 en 5 mei Denkboek nu verkrijgbaar

7 november 2023

Leerkrachten van groep 7 en 8 van het basisonderwijs kunnen gratis de negende editie van het 4 en 5 mei Denkboek bestellen. Het Denkboek is met een oplage van 240.000 exemplaren het grootste onderwijsproduct over herdenken en vieren in het primair onderwijs.

Met het Denkboek daagt het comité kinderen uit om na te denken over de Tweede Wereldoorlog, herdenken en vieren, vrijheid en democratie. Ze onderzoeken wat deze thema’s voor hen betekenen en hoe gebeurtenissen uit het verleden nu relevant voor ze zijn.

Nieuw in het Denkboek
Naast de bekende rubrieken zoals de tijdlijn over de Tweede Wereldoorlog en de Herdenkingswijzer, is in de editie van 2024 is onder andere een stripverhaal over Anton de Kom toegevoegd. Ook is er een rubriek ontwikkeld over voetbal in de oorlog en wordt de koppeling gemaakt met de oorlogskaart op denkboek.nl, waarop kinderen plekken uit de Tweede Wereldoorlog in hun eigen buurt kunnen zoeken.

Bestellen
Het Denkboek is voor leerkrachten van groep 7 en 8 gratis te bestellen zolang de voorraad strekt, via deze pagina. Begin maart 2024 wordt de nieuwe editie bezorgd.

Tooltip contents