Nieuwe bestuursleden Nationaal Comité 4 en 5 mei benoemd

5 juni 2024

Met ingang van 1 juni 2024 is Carla van der Weerdt benoemd tot penningmeester en Rocky Tuhuteru benoemd tot bestuurslid van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Beiden zijn bij Koninklijk Besluit benoemd, op voordracht van het Nationaal Comité en met instemming van de minister-president en de staatssecretaris van VWS. De functies zijn onbezoldigd en gelden voor een periode van zes jaar. Met deze benoemingen is het Nationaal Comité weer op volle sterkte na het afscheid van bestuurslid Liane van der Linden en penningmeester Petra van Zuijlen.

Carla van der Weerdt-Norder (1964) heeft diverse functies bekleed in het bankwezen, onder meer bij ABN AMRO Bank en Triodos Bank waar zij werkte als Chief Risk Officer en deel uitmaakte van de raad van bestuur. Momenteel is ze voorzitter van de raad van commissarissen van zorgverzekeraar DSW en lid van de raad van toezicht bij de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten.

Rocky Tuhuteru (1959) maakte jarenlang radio – en televisieprogramma’s voor de KRO en de NOS. Zo presenteerde hij onder meer NOS Langs de Lijn en Ontbijt TV. Ook is hij communicatiespecialist en strategisch adviseur van Stichting Pelita, de welzijnsorganisatie die zich inzet voor mensen met een achtergrond in voormalig Nederlands-Indië.

Volgens de voorzitter van het Nationaal Comité Wim van de Donk zijn de nieuwe bestuursleden een geweldige aanvulling op het bestuur, na het vertrek van Liane van der Linden en Petra van Zuijlen. “Mijn dank gaat uit naar hun jarenlange toewijding aan het werk van het Nationaal Comité 4 en 5 mei.”

Tooltip contents