Nationaal Comité 4 en 5 mei presenteert nieuwe beleidsvisie 2021-2025

20 november 2020

De nieuwe beleidsvisie Iemand stelt de vraag van het Nationaal Comité 4 en 5 mei is vandaag aangeboden aan staatssecretaris Blokhuis van VWS. Het visiedocument is opgesteld in samenspraak met de Nederlandse samenleving, lokale organisatoren 4 en 5 mei en diverse betrokken organisaties en belangenverenigingen.Met de visie en het bijbehorende beleidsplan geeft het Nationaal Comité de komende jaren richting aan de zingeving van 4 en 5 mei. De titel van de beleidsvisie is afkomstig uit het gelijknamige gedicht van Remco Campert dat de opstellers van de visie heeft geïnspireerd.

“Voor heel veel Nederlanders zijn 4 en 5 mei een moreel ijkpunt. Het is de dure plicht van het Nationaal Comité 4 en 5 mei om ook nieuwe generaties en nieuwe groepen in onze samenleving bij  herdenken en vieren te betrekken”, aldus de voorzitter van het Nationaal Comité, Gerdi Verbeet. In de beleidsvisie is beschreven dat dit kan door meer aandacht te geven aan de doorwerking van de Tweede Wereldoorlog in de huidige samenleving.

Bij het realiseren van de visie werkt het Nationaal Comité 4 en 5 mei de komende vijf jaar nauw samen met een breed netwerk van instellingen, bedrijven en organisaties die zich gezamenlijk verantwoordelijk voelen voor de vrijheid waarin we leven.

Lees de beleidsvisie hier.

Tooltip contents