ITV Studios Netherlands en Out Of The Rat Race nieuwe productiepartner 5 mei-concert

16 januari 2023

Het Nationaal Comité 4 en 5 mei heeft vanaf 2023 een nieuwe productiepartner voor de organisatie van het jaarlijkse 5 mei-concert op de Amstel: ITV Studios Netherlands en Out Of The Ratrace (OOTRR) slaan in een coproductie de handen ineen en volgen daarmee producent IDTV op.

Samen met ITV Studios Netherlands, OOTRR en de NOS werkt het Nationaal Comité aan een 5 mei-concert waar met muziek, zang en dans zoveel mogelijk mensen worden bereikt en iedereen zich welkom voelt om samen de vrijheid te vieren. Het 5 mei-concert wordt net als ieder jaar live uitgezonden door de NOS op NPO 1.

“Het feit dat wij als ITV Studios Netherlands het befaamde 5 mei-concert op de Amstel en de daarbij horende tv-registratie mogen produceren is een droom die uitkomt”, aldus Karin de Groot, managing director van ITV. “Als bedrijf is het een eer om een steentje te kunnen bijdragen aan de bewustwording van de betekenis van deze dag. Wij zullen ons uiterste best doen om tijdens dit concert zoveel mogelijk mensen aan te spreken, want Bevrijdingsdag is voor iedereen.”

Jessica Stam, producent bij OOTRR noemt het “een eer om dit prestigieuze project te mogen produceren en op zo’n groot podium samen onze vrijheid te vieren.”

Volgens Arianne de Jong, directeur van het Nationaal Comité 4 en 5 mei, zorgt de nieuwe samenwerking voor “nieuw elan, zonder dat we de basis uit het oog verliezen”. “We zien ernaar uit om komend jaar een bijzonder programma te kunnen neerzetten op de Amstel als feestelijke afsluiting van de viering van 5 mei.”

Tooltip contents