Gerben van den Berg nieuwe directeur Nationaal Comité 4 en 5 mei

27 november 2023

Per 1 december 2023 treedt Gerben van den Berg aan als directeur van het Nationaal Comité 4 en 5 mei. Hij volgt daarmee Arianne de Jong op. Van den Berg was eerder werkzaam als Hoofd communicatie, lid van het management en woordvoerder van het Nationaal Comité. Hij is daardoor goed thuis in het werkveld van het herdenken van oorlogsslachtoffers, het vieren van vrijheid en het levend houden van de herinnering aan de Tweede Wereldoorlog.

De komende periode wil hij zich hier als directeur van het comité met hart en ziel voor blijven inzetten. “Het blijft, ondanks het verstrijken van de tijd, nog steeds van groot belang dat we stil blijven staan bij al die mensen die tijdens de Tweede Wereldoorlog en daarna voor onze vrijheid vochten, in verzet kwamen of werden vermoord. De belangrijkste opdracht van het Nationaal Comité is ervoor te zorgen dat dit leed en deze offers nooit aan betekenis inboeten,” aldus Van den Berg.

Hij ziet ernaar uit om in zijn nieuwe functie bij het comité aan de slag te gaan: “Tijdens de Nationale Herdenking en Viering op 4 en 5 mei voelt Nederland zich dwars door alle lagen van onze samenleving heen, het meest verbonden met elkaar. In een tijd waarin polarisatie, fragmentatie en groeiend extremisme onze onderlinge verbondenheid en solidariteit op de proef stellen, is dit een groot en kwetsbaar goed.”

Voorzitter van het Nationaal Comité Wim van de Donk ziet uit naar de samenwerking met de nieuwe directeur: “Met zijn enthousiasme, daadkracht en verbindende persoonlijkheid hebben we in Gerben van den Berg de collegiale directeur gevonden die in staat is verder te bouwen op wat er in de afgelopen jaren is bereikt en die tegelijkertijd weet nieuwe kansen te ontwikkelen. Aan hem de taak om het Nationaal Comité in verbinding met anderen verder te ontwikkelen tot een flexibele, moderne, vitale en toekomstbestendige organisatie.”

Tooltip contents